نشر توسط:admin Views 26 تاریخ : 3 اسفند 1394 نظرات ()
شاخص عمومی کسب و کار کشورمان در میان 182 کشور جهان در رتبه 137 قرار گرفته که 29 رتبه پایینتر از رده سال 2005 است، البته به غیر از سال 2008 که جایگاه 142 از آن ایران شده بود .
رتبه 119 در بین 178 کشور جهان در سال 2007، کسب جایگاه 113 در سال 2006 و دستیابی به رده 108 در سال 2005 موید مناسبتر بودن فضای کسب و کار کشور در این سالها نسبت به دو سال اخیر است.
حتی با ارزیابی ایران به دلیل جای گرفتن در جایگاه 137 و ارتقای پنج پلهای نسبت به سال قبل ایران همچنان دارای نامساعدترین شرایط برای فعالیت اقتصادی است.
وضع کسب و کار ایران در مقایسه با دیگر کشورها نشان میدهد به غیر از 10 کشور نخست این ردهبندی یعنی سنگاپور، نیوزیلند، آمریکا، هنگکنگ، دانمارک، انگلیس، ایرلند، کانادا، استرالیا و نروژ- که در شرایط کنونی حتی در خیال و گمان هم مقایسهشان با فضای عمومی کسب و کار در ایران مشکل است- در میان 18 کشور خاورمیانه و شمال آفریقا نیز پایین است و در رتبه 14 قرار دارد.
برخلاف گزارش بانک جهانی که بر بهبود پنج رتبهای ایران تاکید دارد، محافل اقتصادی و کارشناسی ایران از جمله سخنگویان اتاقهای بازرگانی معتقدند فضای کسب و کار در ایران طی یک سال گذشته بدتر شده و عمدهترین دلایل آن را تنشهای سیاسی در درون کشور و فضای بینالمللی آن عنوان میکنند که در ارزیابی بانک جهانی به حساب نیامده است. در واقع کیفیت فضای کسب و کار به مفهوم گسترده آن تنها به شاخصهای فنی برشمرده شده در گزارش بانک جهانی خلاصه نمیشود.
فضای کسب و کار علاوه بر این شاخصها، مجموعهای از متغیرهای سیاسی، حقوقی و اقتصادی را نیز دربرمیگیرد که بر تصمیمگیری مردم در فعالیتهای تولیدی، بازرگانی و مالی تاثیر میگذارد.
ثبات یا بیثباتی سیاسی، درجه اعتبار نظام قضایی، سطح اعتماد بازیگران عرصه اقتصاد به قوانین و نهادهای دولتی، کیفیت روابط بینالمللی کشور همچون میزان امنیت آن در سطوح منطقهای و جهانی و متغیرهای دیگری از این دست در شکلگیری فضای کسب و کار سهیماند.
با توجه به همه این عوامل کارشناسان معتقدند طی یک سال گذشته فضای کسب و کار در ایران از آنچه بود بدتر شده است.