تازه ها
روش هاي سم زدايي بدن را بدانيد
انتخاب مواد غذايي نامناسب، مشکلات گوارشي و استرس مي تواند ميزان سم را در بدن افزايش دهد.

انتخاب مواد غذايي نامناسب، مشکلات گوارشي و استرس مي تواند ميزان سم را در بدن افزايش دهد.
توليد آلاينده ها و سموم متعدد يکي از چالش هاي دنياي صنعتي است، موادي که روزانه انسان و ساير موجودات زنده را مورد هدف قرار داده است. تصفيه سموم ناشي از آلودگي هاي صنعتي، هوا و مسمويت با فلزات سنگين مانند سرب، جيوه، کادميوم و آرسنيک نيازمند شناسايي تازه ترين راههاي مقابله دراين زمينه است.
اين سموم از کجا وارد بدن ما مي شوند؟ با استفاده از چه روش هايي مي توان اين عناصر مضر را از بدن خارج کرد؟
بطور کلي سموم موجود در بدن به دو گروه عمده تقسيم مي شوند. بخش بزرگي از اين سموم مثل مواد به جا مانده از سموم گياهي و آفت کش ها، فلزات سنگين ناشي از آلودگي هوا، انواع دخانيات و آلودگي هاي صنعتي از خارج وارد بدن انسان مي شوند. دسته دوم نظير سمومي که از تجزيه مواد غذايي و داروها در بدن توليد مي شوند، نيز حاصل تجزيه مواد در بدن هستند.
منابع توليد سموم و راه هاي ورود آن به بدن
قطعا مصرف سيگار يکي از راه هايي است که بدن را مورد هجوم مواد سمي قرار مي دهد اما راه هاي ديگري نيز وجود دارد که به راحتي مي تواند مواد سمي را وارد بدن کند. هوايي که تنفس مي کنيم و غذايي که مي خوريم، نوشيدني ها و داروها نيز مي توانند از راه هاي ورود مواد سمي به بدن باشند. همچنين فشارهاي جسمي و روحي که شيوه زندگي مدرن به انسان تحميل مي کند، سمومي را در بدن توليد مي کند. لوازم آرايشي و بهداشتي نظير اسپري هاي ضد عرق، لامپ هاي فلورسنت و قندهاي تصفيه شده از جمله منابعي است که مواد سمي در آن به وفور يافت مي شوند. مواد نگهدارنده و مواد افزودني موجود در غذاهاي کنسرو شده از جمله سمومي هستند که به طور روزمره به بدن انسان وارد مي شوند. از طرفي فلورايد و کلر موجود در آفت کش ها به راحتي با آب مخلوط شده و وارد بدن انسان مي شوند. همچنين تابش امواج مغناطيسي به بدن از طريق تلفن همراه که امروزه به سادگي در دسترس همگان يافت مي شود، سبب مي شود سمومي در بدن انسان توليد شده و به ارگان هاي بدن آسيب برسانند.
سم زدايي چيست؟
وقتي سموم و آلاينده ها وارد بدن مي شوند، ابتدا کبد و سپس کليه ها اقدام به جذب آن ها از طريق خون مي کنند و در مرحله بعد به کمک مکانيسم هاي مختلف اين سموم را به خارج از بدن هدايت مي کنند که به اين روند، پاکسازي خون يا سم زدايي گفته مي شود. سم زدايي به هضم بهتر غذا و کسب انرژي کمک مي کند و سبب مي شود که فرد احساس بهتري نسبت به قبل داشته باشد.
چه عواملي به بهبود روند سم زدايي کمک مي کنند؟
عواملي چون مصرف روزانه و مداوم انواع سبزيجات و ميوه هاي تازه مي تواند نقش به سزايي در تسريع و بهبود روند سم زدايي داشته باشد. مثلا رژيم هاي غذايي مملو از فيبر، کربوهيدرات و آنتي اکسيدان مي تواند سبب افزايش انرژي، افزايش سوخت و ساز بدن و تسريع فرآيند سم زدايي در بدن گردد. فيبرها با افزايش حرکات روده و از سوي ديگر با اتصال به سموم موجود در روده ها در فرآيند دفع سموم از بدن نقش مهمي دارند.
ميوه هايي نظير سيب سبز، مرکبات به خصوص ليمو ترش، سبزيجات تازه نظير تربچه، کلم بروکلي، دانه هاي روغني مانند گردو و بادام، جلبک هاي سبز خوراکي نظير کلرلا ولگاريس، اسپيرولينا پلاتنسيس و نوشيدني هايي نظير چاي سبز از بهترين منابع طبيعي جهت دفع سموم از بدن هستند.
از جمله ترکيبات موثر ديگر در فرآيند سم زدايي، کلروفيل، رنگ دانه سبز موجود در گياهان است که در فرآيند فتوسنتز گياهان نقش دارد و اعتقاد بر اين است که اين ماده با توجه به شباهت ساختار مولکولي اش به هموگلوبين خون مي تواند در حفظ سلامت انسان موثر باشد. کلروفيل مي تواند موجب پاکسازي جريان خون، از بين رفتن بوي بد دهان، بي اثر شدن مواد سرطان زا و جلوگيري از فساد دندان ها گردد. کلروفيل با کمک به دفع سمومي نظير استالدهيدها (عامل خستگي و خماري) و هيستامين ها (عامل آلرژي و حساسيت) اثرات مثبتي در زندگي فرد مي گذارد. جلبک هاي سبز از غني ترين منابع کلروفيل در دنيا به شمار مي روند و يکي از دلايل پر مصرف بودن ريزجلبک هاي خوراکي در کشور ژاپن اثرات پاک کنندگي آن ها است. کلروفيل، فيبرها و ترکيبات پلي ساکاريدي ويژه موجود در اين جلبک ها با فلزات سنگين، سموم باقي مانده از حشره کش ها و داروها و ساير آلاينده هاي موجود در بدن پيوند برقرار کرده و آن ها را از طريق مدفوع دفع مي کنند. تحقيقات نشان داده است که مصرف مداوم جلبک کلرلا ولگاريس حداقل به مدت يک ماه و به مقدار دو تا سه گرم در روز، بهبود روند پاکسازي بدن از سموم را به دنبال دارد.
از سوي ديگر فيبرهاي گياهي در هضم بهتر مواد غذايي موثر بوده و با کمک به افزايش حرکات طبيعي روده و برطرف کردن مشکلاتي نظير يبوست (که باعث ماندگاري طولاني مواد زايد در روده ها مي گردد) موجبات سلامتي دستگاه گوارش را فراهم مي آورند.
يک مطالعه باليني در دانشگاه توياما در کشور ژاپن که بر روي 30 بيمار مبتلا به مسموميت با فلزات سنگين انجام شده است، نشان مي دهد که مصرف روزانه شش گرم ريزجلبک کلرلا ولگاريس مي تواند در کاهش درجه مسموميت خوني افراد تاثير به سزايي داشته باشد.
انتخاب مواد غذايي نامناسب، مشکلات گوارشي و استرس مي تواند ميزان سم را در بدن افزايش دهد. اين گردش دايمي سموم در بدن، مي تواند صدمات جبران ناپذيري را به سيستم ايمني وارد کند. همچنين تمامي ارگان هاي حاضر در فرايند سم زدايي شامل روده ها، کبد، کليه ها، پوست و دستگاه تنفسي مي توانند به سرعت از مواد سمي انباشته شوند.
با استفاده از يک رژيم مناسب سم زدايي مي توان از اين ارگان ها حفاظت کرده و به آن ها در دفع مواد سمي بدن کمک کرد:
1. مصرف انواع مواد غذايي حاوي فيبر در رژيم غذايي.
2. مصرف روزانه چاي سبز به همراه چند قطره آب ليموي تازه براي محافظت از کبد.
3. مصرف مواد غذايي طبيعي حاوي ويتامين C. اين ويتامين با توليد گلوتاتيون (يک آنتي اکسيدان قوي) در بدن به دفع سموم کمک مي کند.
4. خوردن حداقل هشت ليوان آب در روز. چرا که آب به طور طبيعي تمام مواد اضافي بدن، سموم و ناخالصي ها را از راه هاي مختلف نظير ادرار و عرق به بيرون مي فرستد.
5. زندگي بدون استرس و سرشار از انرژي مثبت.
6. تنفس عميق و ورود اکسيژن به بدن.
7. سونا راه مناسبي براي افزايش تعريق و خروج سموم از بدن است.
9. ورزش و فعاليت بدني. يک ساعت ورزش در روز بهترين راه براي کمک به سم زدايي است. در هنگام ورزش تنفس تندتر و جريان خون سريع تر شده و در نتيجه تعريق بيشتر و حجم ادرار افزايش مي يابد.
10. مصرف سير، کلم، جعفري، ترب سياه، کنگر فرنگي، چغندر قند و مارچوبه در رژيم غذايي نيز به بدن کمک مي کند تا سموم و مواد زايد به ويژه آلودگي هايي مانند سرب و جيوه از بدن خارج شوند.
11. ميوه هاي قرمز رنگ جزو ميوه هاي سم زداي فوق العاده محسوب مي شوند. در بين ميوه هاي قرمز توت فرنگي خواص زيادي دارد. اين ميوه سرشار از پتاسيم است و مي تواند به تميز شدن کبد کمک زيادي کند.