نشر توسط:admin Views 28 تاریخ : 2 ارديبهشت 1395 نظرات ()
۱. مصرف قرصهای خوراکی ضدبارداری: برخی از زنان با مصرف قرصهای ضدبارداری خوراکی دچار کاهش میل جنسی میشوند. البته این قضیه درباره همه زنان صادق نیست. برعکس در گروهی از زنان به خاطر رفع نگرانی از بارداری ناخواسته میل جنسی افزایش هم پیدا میکند. در صورتی که زن وشوهر از این تاثیر کاهنده میل جنسی قرصهای ضدبارداری در برخی از موارد آگاه نباشند، ممکن است این موضوع به تعارض و اختلاف آن دو بینجامد و این اختلاف هم بیشتر رابطه زناشویی آنها را مختل کند.
یکی از سازوکارهایی که قرصهای ضدبارداری ممکن است از طریق آن بر میل جنسی اثر بگذارند، افزایش دادن میزان «گلوبولین متصلشونده به هورمون جنسی» (SHBG) است. SHBG یک ماده پروتئینی است که به تستوسترون در بدن زنان متصل میشود؛ در نتیجه میزان تستوسترون آزاد در خون آنها کاهش مییابد. توجه داشته باشید که هورمون تستوسترون - هورمونی که میل جنسی مردان را هم ایجاد میکند- در ایجاد میل جنسی زنان هم دخیل است. هر چه میزان تستوسترون «آزاد» در خون زن کاهش یابد، میل جنسی او نیز کاهش مییابد. در این موارد باید از سایر روشهای ضدبارداری غیرهورمونی استفاده کنید.
۲. مصرف داروهای ضدافسردگی: مصرف این داروها نیز یکی از علل شایع کاهش میل جنسی در زنان است. البته خود افسردگی هم باعث کاهش میل جنسی میشود. در این موارد باید از یک متخصص کمک بگیرید تا هم افسردگیتان درمان شود و هم دارویی برایتان انتخاب شود که کمترین اثر جانبی از لحاظ جنسی را داشته باشد. برخی از زنانی که قرصهای ضدافسردگی از گروه مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) مانند فلوکستین، فلووکسامین، سرترالین یا پاروکستین مصرف میکنند، ممکن است دچار کاهش علاقه به فعالیت جنسی شوند. همچنین ممکن است توانایی آن ها برای رسیدن به حالت برانگیختگی یا اوج لذت جنسی (اُرگاسم) هم مختل شود. تا به حال راه حل ایده آلی برای حل این مشکل به دست نیامده است. ممکن است تغییر دوز دارو یا داروهای «تعطیلات دارویی» (کاهش و قطع متناوب دارو) این مشکل را حل کند.
برخی از پزشکان داروهایی مانند ویاگرا را که برای ناتوانی جنسی مردان ساخته شده است، برای این زنان تجویز میکنند اما به دلایلی که کاملا درک نشده است، این دارو در برخی از زنان اثر میکند، و در برخی دیگر نه. ممکن است پزشک داروی ضدافسردگی از نوع سروتونینی را با سایر داروهای ضدافسردگی که آثار جانبی جنسی کمتری دارند، مانند بوپروپیون، میترازاپین، نفازودون، ربوکستین و غیره تعویض کند.