پنهان کردن فایل ها و یا فولدرها

تازه ها

پنهان کردن فایل ها و یا فولدرها

نظرات (0)

برای پنهان کردن فایل ها و یا فولدرهای موجود در سیستم عامل ویندوز روش های گوناگونی وجود دارد تا فایل یا فولدر مورد نظر در حالت عادی قابل رویت نباشد. در ادامه سه روش گوناگون برای انجام این کار را بیان خواهیم کرد.

روش اول: نخستین روش معمول ترین شیوه پنهان سازی می باشد که اکثر کاربران از آن مطلع می باشند. در این روش بر روی فایل یا فولدر مورد نظر رایت کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب می کنیم. سپس در تب General مقابل عبارت Attributes عبارت Hidden را نوشته است که در صورت زدن تیک کنار آن و زدن OK فایل یا فولدر پنهان می شود و به صورت عادی قابل رویت نمی باشد. برای دیدن فایل باید به پنجره My Computer رفته و در قسمت Toolbar از منو Tools گزینه Folder Options… را انتخاب کنید. حال در پنجره Folder Options به تب View رفته و در قسمت Advanced settings زیر عبارت Hidden files and folders جمله Show hidden files and folders را انتخاب کرده و OK را بزنید. اکنون تمام فایل ها و فولدرهایی که به این صورت پنهان شده اند قابل رویت می باشند. برای خارج کردن یک فایل از حالت پنهان باید در Poperties آن تیک کنار Hidden را برداشت.



روش دوم: در این روش ابتدا باید CMD را باز کنید (به  Startرفته ، Run را انتخاب کنید ،  cmdرا تایپ کنید و OK را بزنید) سپس در آن دستور زیر را نوشته و Enter را بزنید :(بعد از توضیحات زیر Enter را بزنید).

attrib +h +s D:/?

attrib +h +s D:/?/?.exe

مشخص است که بجای “?” باید مسیر فایل یا فولدر مورد نظر خود را تایپ کنید. مثلاً برای پنهان کردن فایل data.txt که در درایو C واقع است باید دستور زیر را تایپ نمایید:

attrib +h +s C:data.txt

در اصل این دستور علاوه بر دادن خاصیت پنهانی به یک فایل یا فولدر خاصیت سیستمی را نیز به آن می دهد. برای دیدن چنین فایل هایی علاوه بر کاری که برای دیدن فایل های پنهان که در بالا گفته شد از Folder Options و به تب View  رفته و در قسمت Advanced settings تیک کنار جمله Hide protected operating system files را بردارید؛ اکنون با یک Warning مواجه می شوید که در پاسخ به آن باید بر روی Yes کلیک کنید. حال Folder Options را OK کنید. اکنون فایلهایی که هم خاصیت پنهانی و هم سیستمی دارند قابل دیدن می باشد. اگر خواستید فایل یا فولدری فاقد این دو خاصیت باشد از فرمان زیر در CMD استفاده کنید:

attrib -h -s D:/?

attrib -h -s D:/?/?.exe



روش سوم: این روش برای پنهان کردن فولدرها می باشد. برای انجام آن ابتدا روی فولدر مورد نظر رایت کلیک کرده و Rename را انتخاب کنید، حالا کلید Alt را نگهداشته و از قسمت ماشین حسابی کیبورد (سمت چپ کیبورد) عدد 0160 را وارد کنید، حال Alt را رها کرده و Enter را بزنید. همانطور که مشاهده می کنید فولدر بدون نام شده است (البته این روش برای بی نام کردن فایل ها هم کاربرد دارد). اکنون باز روی فولدر رایت کلیک کرده و این بار Properties را انتخاب کنید. سپس به تب Customize رفته و در قسمت Folder icons روی Change Icon… کلیک کنید و یک آیکون خالی را برای آن انتخاب کنید و هر دو پنجره را OK کنید.

اکنون فولدر شما نه نامی دارد و نه آیکونی که آنرا قابل دیدن کند! ولی با این حال این روش زیاد مورد علاقه ی من و بقیه ی دوستان عزیر قرار نگرفت چون هم طولانی بود و هم بی فایده!

تا بعد خداحافظ!