نشر توسط:admin Views 30 تاریخ : 27 ارديبهشت 1395 نظرات ()
درصحبت کردن عجله نکنید. گاهی اوقات وقفه ای ایجاد نمایید. البته ممکن است به نظرشما چندان خوشایند نباشد ولی با ایجاد وقفه، مخاطبان فرصت لازم برای دریافت انچه را که شما بیان کرده اید پیدا خواهند کرد. هرچه مخاطبان بیشتر باشند مدت زمان وقفه ی شما نیزباید طولانی تر باشد. افراد با اعتماد به نفس در طی صحبت هایشان وقفه دارند و برای آنها این کار امری عادی است.
صحبت های همراه با تشویش و اضطراب معمولا تند و بی وقفه هستند. بعضی از سخنرانان یک نفس و با شتاب به صحبت های خود ادامه می دهند درحالی که سخنرانان با اعتماد به نفس سرعت مناسبی را رعایت می کنند حتی برخی از آنها خیلی ارام صحبت می کنند و با پایین آوردن سرعت در بعضی ازکلمات اهمیت آنها را آشکارمی سازند. بنابراین با تند صحبت کردن، پیام های مهم و با اهمیت نادیده گرفته می شوند با کم وزیاد کردن صدای خود هم شما مطمئن به نظرخواهید رسید و هم کلماتی را که بیان می کنید با اهمیت به نظرخواهند رسید.
اگر یکنواخت صحبت کنید مخاطبان خسته خواهند شد سعی کنید در صدایتان تنوع ایجاد نمایید کلمات را هم با صدای بلند وهم ارام بیان کنید و صدای خود را کم و زیاد کنید به بیان دیگر به کلمات خود نور و سایه بدهید. اگر چیزی را که بیان می کنید مهم است آن را به گونه ای بیان کنید که این اهمیت درآن مشخص باشد، کم وزیاد کردن صدا، آن را از یکنواختی خارج می سازد و توجه مخاطبان را جلب می نماید.
اگر نامطمئن باشید، صدایتان درآخر جمله، بالا می رود و جمله ی شما سوالی به نظرخواهد رسید، بالا بردن صدا در آخر جملات درحالی که جمله ی شما خبری و یا امری است موجب می شود تا شما نامطمئن به نظر برسید. به عنوان مثال اگر به گویندگان اخبارتلویزیون نگاه کرده باشید متوجه می شوید که آنها با پایین آوردن صدای خود در آخرجملات، قدرت و اهمیت خبر را نشان می دهند، حتی اگر خبری هیجان انگیزباشد باید صدا در آخر جمله ی پایین اید تا اعتماد به نفس شما حفظ شود و اهمیت خبر آشکار گردد.