نشر توسط:admin Views 28 تاریخ : 26 ارديبهشت 1395 نظرات ()
آیا جایگاه تکنولوژی آموزشی را تنها باید محدود به مدارس و آموزش و پرورش کرد؟ یا این که فراتر از این موارد است؟
ایا در کشور ما تکنولوژی آموزشی بسیار محدود نشده است، حتی به نظر میرسد که این روزها تکنولوژی آموزشی یعنی تولید محتوای الکترونیکی. در رابطه با حوزه و دامنهی تکنولوژی آموزشی برخی دیگر از سوالاتی که برایم در این وادی مطرح هستند این که:
- در تولید و طراحی ماشینها اعم از سختافزار و نرمافزار، آیا تکنولوژی آموزشی میتواند مفید واقع گردد یا خیر؟
- به نظر من با توجه به این که تعامل انسانی با ماشین مطرح است، پس تکنولوژی آموزشی میتواند مفید و موثر واقع گردد. زیرا طراحی یک ماشین علاوه بر نیاز به دانش تخصصی به علوم واسط کاربری، علوم شناختی و آرگونومی و نظایر آنها (و به طور کلی مهندسی انسان) نیازمند است که تکنولوژی آموزشی به عنوان یک رشتهی کاملا کاربردی و میان رشتهای میتواند از این لحاظ کمک شایان ذکری ارائه بکند تا هم رضایت مشتریان و کاربران از به کارگیری تجهیزات افزایش یابد و هم بهرهوری ارتقاء یابد. حتی از لحاظ بازاریابی و فروش هم قابل تأمل است.
به نظر میرسد که نیروی هوایی آمریکا بیش از هر کس دیگری متوجه این امر شده و از شروع جنگ جهانی دوم بویژه در عرصههای نظامی و تسلیحات به تکنولوژی آموزشی به عنوان هنری نگاه کرده که میتوان با استفاده از پتانسیل آن، ارتباط خوبی را بین عوامل انسانی و تجهیزات از لحاظ به کارگیری به وجود آورد.
به نظر من تکنولوژی آموزشی میتواند بسیار متفاوت عمل کند هم به عنوان یک مکمل برای سایر رشتهها در میدان عمل و هم به عنوان یک رشته برای طراحی و تولید برنامهها و نظامهای آموزشی اعم از حقیقی و مجازی و در قالب رسانههای مختلف.
خوشحال می شوم نظرات دیگران را در این رابطه جویا شوم و مصداقهایی را دال بر تایید یا رد نگاه این جانب به تکنولوژی آموزشی ارائه نمایند. همچنین دوستانی که علاقمند به پژوهش در این راستا هستند، خوشحال میشوم همکاری داشته باشم.